"Ідеальні умови для розповсюдження вірусу": лікарка назвала ризиковані місця

Лікарка розповіла про небезпеку відвідування ресторанів під час епідемії

"Ідеальні умови для розповсюдження вірусу": лікарка назвала ризиковані місця

Українцям варто відмовитися від відвідування ресторанів під час епідемії коронавірусу. Про це заявила лікарка-пульмунологиня Світлана Гук в ефірі каналу "Україна 24".

"Ресторани я вважаю тим необов’язковим елементом, яким ми могли б пожертвувати, з огляду на суспільство і стан медичної системи. Ресторан – це ж не перша лінія необхідності. Тим паче, що люди в ресторанах спілкуються, випивають, голосно розмовляють – це ідеальні умови для розповсюдження вірусу", — сказала вона.

Читайте також: Постачання вакцин від коронавірусу в Україну: у МОЗ повідомили подробиці

За словами лікарки, піти до ресторану небезпечніше, ніж до супермаркету.

"Навіть якщо ви зайдете до супермаркету в масочці та ні з ким не будете говорити, у вас буде менший ризик захворіти, ніж ви підете до ресторану на 5 хвилиночок, де дуже погана вентиляція, зачинені вікна, і навпаки працює кондиціонер та створені специфічні потоки повітря, які можуть якраз посилювати коронавірус", — пояснила вона.

Раніше ексміністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька розповіла, наскільки небезпечний новий штам коронавірусу.

Джерело Україна 24 Теги